Най-малко 70% от населението на ивицата Газа, или близо 1,5

...
 
Най-малко 70% от населението на ивицата Газа, или близо 1,5
Коментари Харесай

ООН: Най-малко 70% от палестинците в Газа са били разселени

 

Най-малко 70% от популацията на линията Газа, или близо 1,5 милиона души, са били разселени от началото на войната с Израел, заяви Агенция на Организация на обединените нации за подкрепяне и работа с палестински бежанци в Близкия изток, представена от ДПА.

Най-малко 70% от палестинците в Газа са били разселени

Десетките незабавни убежища, в които са настанени стотици хиляди палестинци, от време на време са претъпкани четири пъти над потенциала си, а изискванията в някои от тях се утежняват с всеки минал ден, написа още организацията на Организация на обединените нации.

В едно такова леговище на човек се падат не по-малко от 2 квадратни метра обитаема повърхност. Освен това минимум 600 души са принудени да употребяват един и същи хигиеничен възел, вследствие на което има хиляди случаи на инфекциозни болести, диария и варицела.

Покушение против палестинския президент Махмуд Абас

Нападение против него бе осъществено, като въоръжени нападнаха конвоя му. Един от охранителите му е умрял. Няма данни дали и самият Абас не е ранен.

Покушение против палестинския президент Махмуд Абас

Групировката “Синовете на Абу Джандал ” към този момент пое отговорност за нападението, пише The Sun. Смята се, че групировката била проведена от палестинската работа за сигурност на Западния бряг.

“Няма време за доста думи, когато се пролива кръв в Газа. Няма време за доста думи в миг, когато нашите деца и нашите дами са убивани. Няма време за доста думи, когато младите биват убивани на Западния бряг. Обявяваме, че от през днешния ден палестинското управление е изправено пред историческата отговорност да се опълчи на незаконната израелска окупация. ”

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен се среща с палестинския президент Махмуд Абас на фона на продължаващия спор сред Израел и палестинската ислямистка формация Хамас, в Муката в Рамала в окупирания от Израел Западен бряг

Още вести четете в категория Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР